Sáenz de Santamaría deixa la política reivindicant la tasca del govern de Rajoy en la defensa de la unitat d'Espanya

L'exvicepresidenta del govern espanyol pren la decisió després d'una "profunda reflexió" en considerar que és el millor per al partit i per a ella.
Madrid .- L'exvicepresidenta del govern espanyol i mà dreta de Mariano Rajoy, Soraya Sáenz de Santamaría, ha anunciat aquest dilluns la seva decisió de deixar la política per "emprendre una altra etapa" en la seva vida. A través d'un comunicat a l'agència Efe, Sáenz de Santamaría explica que ha pres la decisió després d'una "profunda reflexió" i des del convenciment que és "el millor per a la nova direcció del PP" i per a la seva família i per a ella. Després de 18 anys d'activitat política, Sáenz de Santamaría fa balanç i en destaca el seu paper com a número dos del govern de Rajoy. "He tingut l'honor de treballar amb Rajoy en una gran tasca política que va culminar amb un govern que va saber treure el país de la major crisi econòmica de la seva història recent i no li va tremolar el pols a l'hora de defensar la unitat d'Espanya i el dret de tots els espanyols", ha defensat l'artífex de l'aplicació del 155 a Catalunya.

La també portaveu del govern de Rajoy ha comunicat la seva decisió aquest matí al president del PP, Pablo Casado, amb qui es va enfrontar en el procés de primàries. De fet, Sáenz de Santamaría ja no va assistir en la primera reunió del grup parlamentari popular després de les vacances que es va celebrar divendres passat.

Després d'una etapa de 18 anys en la política, Sáenz de Santamaría es mostra agraïda i qualifica l'experiència "d'impagable", en la qual assegura que ha intentat donar el millor d'ella al PP i al servei de tots els espanyols. "A ells m'he dedicat en la meva vocació política i he procurat amb el meu comportament i el meu treball respondre a la seva confiança", afegeix en el comunicat.

Sáenz de Santamaría es mostra especialment orgullosa d'haver format part del govern de Rajoy i en destaca la feina per combatre la crisi econòmica i la defensa de la unitat d'Espanya. "Ha sigut un orgull haver pogut participar en aquesta tasca, que sempre figurarà entre els millors serveis que el PP ha fet a Espanya", ha conclòs.

També dedica unes paraules als afiliats del partit que li van donar suport durant el procés de primàries, tot i la seva derrota davant de Casado. I es dirigeix al nou president del PP per desitjar-li èxit en la seva etapa al capdavant del partit.

En els últims dies, fins i tot avui mateix, Casado ha insistit en dir que un dels llocs de lliure designació de l'executiva del partit encara estava buit per si l'exvicepresidenta s'ho repensava i decidia formar-ne part.

Escapçar els líders independentistes i liquidat el Diplocat

En la darrera etapa, Sáenz de Santamaría va ser l'encarregada del govern de Rajoy de mantenir les relacions amb Catalunya i d'aplicar la suspensió de l'autonomia. En un inici va ser la cara visible del que es va anomenar 'operació diàleg', que va fracassar. Més tard, després de l'1-O i amb el 155 ja en marxa, la vicepresidenta es vantava d'haver "escapçat" els líders independentistes i es mofava del Diplocat assegurant que es deia "Diplocat en liquidació".

ACN