L'Audiència de Navarra decreta la llibertat provisional dels membres de 'La Manada'

El tribunal estableix una fiança de 6.000 euros per als cinc condemnats.
La Secció Segona de l'Audiència de Navarra ha decretat la llibertat provisional dels cinc joves condemnats a 9 anys de presó per un delicte d'abús sexual continuat a una jove de Madrid durant els Sanfermines del 2016, segons ha avançat 'El Confidencial', amb el vot particular d'un dels tres magistrats. El tribunal ha establert per als cinc joves de 'La Manada' una fiança de 6.000 euros perquè puguin sortir de la presó i esperar que la sentència sigui ferma. La sentència del cas de 'La Manada', que es va fer pública a finals d'abril, va aixecar una forta polèmica perquè va considerar els fets com un abús sexual continuat i no una violació.

La pena que va dictar l'Audiència de Navarra va ser molt menor a la sol·licitada per la Fiscalia, que era de prop de 23 anys per diversos delictes, i per l'acusació particular, que demanava 25 anys . Els fets es van produir durant els Sanfermines del 2016.

La sentència va aixecar una onada de protestes arreu de l'Estat perquè va considerar els fets com un abús sexual continuat i no com una violació.

ACN